enveloppen album

Dit jaar werd voor de 7e keer de scrapdag in Noordwolde georganiseerd en wel door Connie, Titie en Brenda. Voor mij was het de 3e keer dat ik hierbij aanwezig ben geweest. Het project voor deze dag was een enveloppenalbum.

De basis is  een A4 envelop en dan dubbel gevouwen. De binnenkant is gevuld met allerlei verschillende maten enveloppen, sommigen ook dubbelgevouwen en open gemaakt zodat er een tag in kan. De  enveloppen op de goede positie houden en dan wordt alles samen in het midden vast genaaid met een stukje katoen in de kleur van het papier. Voor het enveloppenalbum hadden we papier van Prima Marketing-Free Spirit tot onze beschikking.





Mijn boekje gaat over  een tripje naar parijs. Hieronder kun je het album verder bekijken, aangezien ik geen keuze kon maken tussen een aantal foto's heb ik ze er allemaal gebruikt en hierdoor is het enveloppen boekje lekker dik geworden.













Een erg leuke en gezellig dag was het weer, bedankt dames voor het leuke idee en jullie voorbeelden!



Een super lang bericht dit keer. Fijn dat je op mijn blog bent geweest om te kijken naar mijn enveloppen boekje en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.

Groetjes Jeanette

bloempot kaart + beschrijving

Vandaag 3 bloempot kaarten gemaakt, voor 2 jarigen en 1 zieke collega.


Beschrijving bloempot kaart:
Je neemt een stuk cardstock van 3,5 inch bij 9 inch en gaat deze scoren op 3,5 en 7 inch. Je krijgt nu een soort zig zag kaart.  Het korte flapje bewerk je met een randpons. Van de 2 gelijke delen (de bloempot) snij je van boven naar beneden een 0,5 inch schuin er af. Zie onderstaande foto.


Je neemt nu een stuk cardstock van 2,5 bij 4,5 inch en plakt daar op een stuk cardstock van 2 1/4 bij 4 1/4.


Vervolgens vouw  je de bloempot dicht en doe je een strik om de rand van de bloempot. Nu kun je de strook van hierboven in de bloempot schuiven en de bloemen/bladeren  die je wilt gebruiken op deze strook plakken. Op de  middelste bloem heb ik een stukje foam tape geplakt zodat hij net iets hoger ligt dan de andere 2 bloemen. 

. 

 

 

Ik heb de bloemen gestempeld met 3 kleuren die bij elkaar passen en er vervolgens  met embossing poeder clear behandeld. Knoopjes met twine erop geplakt, blaadjes ertussen en een tekst stempel op de bloempot. 


Bedankt voor het kijken op mijn blog en ik ben heel erg benieuw wat jullie ervan vinden en zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat.

Groetjes Jeanette